Gyógynövényszedés

„Fűben-fában orvosság” mondja a szólás…

Gyógynövényes pályafutásomat 10 évvel ezelőtt egy gyógynövény-kereskedői tanfolyammal indítottam. Azonban, ha őszinte akarok lenni, már Édesanyám is mindig a Maria Treben könyveket bújta, amikor valami bajunk volt otthon, lehet innen eredeztethető a gyógynövények iránti elköteleződésem.

Az elmúlt időszakban tudásomat tanfolyamokkal (aromaterápiás képzés agykontroll, gyógyászati segédeszköz kereskedői képzés) szakmai konferenciákon való részvétellel, illetve nem utolsó sorban a velem kapcsolatba került vásárlóim való életből vett tapasztalataival és visszajelzéseivel gazdagítottam.

Szívesen töltöm az időmet gyógynövény teakeverékek összeállításával nemcsak gyógyászati, de élvezeti célból is. Hiszen számtalan gyógynövény, illetve azok szárítmányai nemcsak a testünket gyógyítja, de a szemünket is gyönyörködteti, ízlelőbimbóinkat is kényezteti.

Hiszem, hogy mind az egészségmegőrzés céljából (pl.: csalánlevél, bodzavirág, bíbor kasvirág, veronika, stb.) , mind a különböző problémákra fogyasztott (álmatlanság: citromfű, macskagyökér, citromfű, levendula) gyógynövények szelíd gyógymódja arra sarkallja szervezetünket, hogy igyekezzen az öngyógyító mechanizmusokat bekapcsolni szervezetünkben. A mai rohanó világban tudom, hogy rövid távon egyszerűbb megoldás bekapni egy kapszulát, mint a természet erejében és a saját szervezetünket megismerve és bízva benne megengedni magunknak és kivárni a testünk reakcióját…

Gyógynövényes foglalkozásaimon szeretném az érdeklődőket megismertetni azokkal a köztudatban is benne lévő, illetve kevésbé ismert gyógynövényekkel, amelyekkel saját kis házi patikájukat megalkothatják. Könnyedén készíthetünk gyógynövényes teakeveréket meghűlésre, köhögésre, álmatlanságra, vizsgadrukkra, feszültségoldásra, aggódásos szívproblémákra, gyomorproblémákra. Tündivel erdei sétáinkon, megismerkedünk a gyógynövényekkel. Majd a séta végén teaszertartáson elfogyasztjuk azokat.

error: Content is protected !!